Archive for the Category » Bokrecensioner «

En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund

En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund

Betyg 4 böcker av 5

Mitt betyg: Jag ger ”En nästan vanlig man” 4 böcker av 5 möjliga i betyg.

Boken En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund tyckte jag var bra. Märkligt att man kan fängslas av den galne psykopaten Silfverbielkes härjningar för det här var en bok som jag ville läsa vidare i och inte lägga ifrån mig.

Christopher Silfverbielke är ju ingen man skulle vilja ha som en vän direkt, eller ha som fiende heller för den delen :-) Kommissarie Jacob Colt ska väl vara huvudpersonen i boken men Christopher Silfverbielke känns mer som huvudperson.

En spännande och bra bok som är mycket läsvärd.

Boken En nästan vanlig man är bok nr 2 av Buthler- Öhrlund om kommisarien Jacob Colt, den första heter mord.net och blev hyllad så den boken lär hamna i mina nävar också så småningom :-)

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att det skulle få räcka med bokköpen ett tag så att jag hinner läsa ikapp lite böcker men jag var ju tvungen att köpa boken Grannen av Buthler- Öhrlund också för det är fortsättning på den här boken. Måste ju se hur det går för Silfverbielke och om dom får stopp på honom eller inte :-)

En nästan vanlig man av Buthler- ÖhrlundTitel: En nästan vanlig man
Författare: Dan Buthler – Dag Öhrlund
Förlag: Ponto Pocket
Serie: Jacob Colt
ISBN10: 9174750003
ISBN13: 9789174750003
Språk: Svenska
Utgiven: 201011
Upplaga: 1
Antal sidor: 570

 


Köp En nästan vanlig man som pocketbok för 44 kr på Adlibris

Bokfakta:
När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog…

Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christophers bäste – och kanske ende – vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.

Författarduon Dan Buthler och Dag Öhrlund väckte stor uppmärksamhet med sin ­förs­ta bok Mord.net som kom ut 2007 och har översatts till flera språk.

/Jari

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Category: Bokrecensioner  Comments off

Odjuret av Roslund & Hellström

Odjuret av Roslund & Hellström

betyg 3,5

Mitt betyg: Jag ger Odjuret 3,5 böcker av 5 möjliga i betyg.

Odjuret av Roslund & Hellström är en väldigt bra bok som inte bara är spännande utan den väcker även frågan om det är ok att hämnas, det är svårt att veta innan man drabbas och beror nog mycket på omständigheterna om man går från prat om hämnd till att faktiskt hämnas om en närstående drabbas.

Boken Odjuret är i alla fall mycket läsvärd tycker jag.

I dagarna har ju Roslund & Hellströms senaste bok Två soldater släppts och Odjuret är deras första bok i serien. Jag har även deras bok Box 21 liggandes oläst som jag ska ge mig på framöver.

Den 13 september 2010 påbörjade SVT inspelningen av Odjuret. Daniel Alfredson är regissören av tv-filmen som planerades för sändning vintern 2011/2012. Manus har skrivits av Björn Paqualin och Johannes Pinter. Hur det har gått med filmen vet jag inte så jag har mailat SVT för att höra efter så får se om jag får svar.

Edit: Fick ett snabbt svar från Gittan på SVT:s Tittarservice ”Det är fortfarande lite oklart hur det blir med Odjuret, men vi hoppas kunna sända den under hösten 2012.”

Odjuret av Roslund & Hellström Titel: Odjuret
Författare: Roslund & Hellström
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9164201376
ISBN-13: 9789164204004
Serie: Ewert Grens
Format: Pocket, inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 2004
Upplaga: 1
Sidor: 359

 

Köp boken Odjuret på Tradera

Bokfakta:
Odjuret är den första av hittills sex framgångsrika kriminalromaner av Anders Roslund och Börge Hellström. Historien inleds med ett skakande mord på en femårig flicka.

När polisen, ledd av kommissarie Ewert Grens, inte förmår hitta den skyldige, tar den sörjande pappan lagen i egna händer. Och plötsligt har alla roller välts över ända. Nu jagar man inte längre en pedofil utan en förkrossad far som anklagas för överlagt mord. Ute i landet kommer reaktionerna direkt.

Pappan betraktas som en hjälte och fallet inspirerar till att medborgargarden bildas, till att både uthängda sexualbrottslingar och åklagare attackeras. Och snart ställs frågan på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest? Är det någonsin rätt att hämnas?

/Jari

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Category: Bokrecensioner  Comments off

Bokrecensioner

Tänk på att ni på ett enkelt sätt kan se vilka böcker jag har läst och recenserat genom att klicka på kategorin Bokrecensioner i kategorimenyn.

/Jari

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Category: Allmänt om böcker, Bokrecensioner  Comments off

Livet Deluxe av Jens Lapidus

Livet delux av Jens LapidusTitel: Livet deluxe
Författare: Jens Lapidus
ISBN: 9789146220299
Förlag: Wahlström & Widstrand
Språk: Svenska
Utgiven: 2011-06-10
SAB: Hc
Antal sidor: 496
Format: Inbunden, e-bok, pocket, mp3-bok, ljudbok

Köp boken hos Bokus.

3-bocker

Mitt betyg: Jag ger den 3 böcker av 5 möjliga i betyg.

Nu har jag läst Livet Delux av Jens Lapidus och jag tycker att den var rätt bra, kändes kanske inte så trovärdigt med en 22-årig tjej som tar över ett gangstergäng men ok det är ju en bok och fiction så man kan ju skriva vad som helst. Karaktären JW borde man ha fått följa lite mer tycker jag men det är inte jag som har skrivit boken så man kan inte få allt.

Jag antar att det mycket väl kan komma en bok till i serien och väntar med spänning på att det ska göra det för det var rätt upplagt för det verkade det som.

Boken var rätt spännande och bra men hade vissa djupdykningar också så jag ger den 3 böcker av 5 möjliga. Funkar bra att köpa och läsa.

Köp boken till reapriset 69 kr hos Bokus. Bokrean gäller t.o.m den 31 mars 2012

Bokinfo:
Med sin Stockholm noir-trilogi har Jens Lapidus vänt upp och ner på kriminalgenren. De kriminellas perspektiv regerar. Jorge tvivlar på det lagliga livet. Radovans dotter ställs inför ett val.

Arvet. Från far till dotter. Från syster till bror. Känslan, hedern och makten. Smutsiga cash – oavsett var de kommer från – blir till rena pengar när de tvättats några varv.

JW har inte förspillt sin tid på kåken. Han planerar en storstilad comeback.

Jorge har tröttnat på att försöka leva hederligt, kränga latte och foccacias. Livet deluxe hägrar. Och den här gången ska det bli riktigt stora pengar.

Men polisen tar till nya medel. En undercover-operatör tar sig djupt in i Stockholms undre värld, nära Jorge. Nära JW.

Samtidigt är en man utan ansikte och namn ute efter Gudfadern själv, Radovan Kranjic. Allt fler behöver ställa sig frågan: Hur ser livet ut e.R.? Vem blir Stockholms nya kung – eller drottning?

Medlen varierar. Beskydd, rån, k, kroppar. Jakten efter pengar och makt går vidare. Och efter ett liv utan bekymmer nånstans där det är varmt och ljust. Målet är snabba cash – och livet deluxe.

/Jari

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Kee Marcello – Rockstjärnan Gud Glömde


Titel: Rockstjärnan Gud glömde : ocensurerad självbiografi av gitarristen i Svergies största hårdrocksband – Europe
Författare: Kee Marcello
ISBN:
9789137137230
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsland: Sverige
SAB: 781.66092,Ijz Marcello, Kee
Medarbetare: Wickholm, Pär (form)
Antal sidor: 303
Vikt: 620 g
Höjd: 160 mm
Format: Inbunden
Köp boken på bokus.com

 
Betyg 4 böcker av 5

Mitt betyg: Jag ger den 4 böcker av 5 möjliga i betyg.

En av dom senaste böckerna jag har läst är Kee Marcellos ”Rockstjärnan som Gud Glömde”, en ocensurerad självbiografi av gitarristen i Svergies största hårdrocksband genom tiderna – Europe.

Jag gillar att läsa självbiografier, ok inte alla självbiografier för jag skulle inte finna något intresse i att läsa Fredrik Reinfeldts självbiografi om han skrev en om jag säger så. Det måste vara någon intressant person som har skrivit den och då inte någon som bara har levt sitt liv på en räkmacka utan det måste ha funnits upp och nedgångar för att det ska vara något att läsa om, och i Kee Marcellos fall så är det en intressant person, Sex, drugs & rockn’roll säljer bra och är intressant att läsa om, både positiva och negativa saker.

Kee Marcello har en intressant livshistoria att berätta och han bevisar att myterna om Sex, drugs & rockn’roll existerar i hårdrockssvängen, men det existerar även svek, falskhet och översitterier i rockvärlden också. Jag är glad över att han har överlevt så att vi får höra fler gitarrsolon från denne gitarrvirtuos.

Kee har ju trots allt varit nära döden tack vare drogerna och det är bra att han inte höjer drogerna upp till skyarna utan tvärtom är ärlig med att berätta om alla negativa sidor med knark. Kee Marcello har överlevt drogerna vilket inte alla hans rockvänner har tyvärr. Vi får även läsa om turnéer och spelet bakom Europe och sveken.

När jag slog upp boken första gången så tänkte jag bara läsa en timme från elva på kvällen till tolv men klockan halv tre på natten fick jag tvinga mig att lägga ifrån mig boken och sova för att jag skulle orka upp och jobba på morgonen efter, helt klart läsvärd.

Bokinfo: Skoningslöst ärlig rockbiografi av gitarristen i Sveriges största hårdrocksband

Så fort Kjell Hilding Löfbom hörde Deep Purples klassiska live-platta Made in Japan i pojkrummet i Umeå 1973 visste han att han ville bli gitarrist. Målet var klart – en dag skulle han precis som Richie Blackmore stå och lira framför horder av skrikande fans.

1987 hade han nått sitt mål. Kjell hade blivit Kee Marcello och var leadgitarrist i Europe – tidernas största svenska metalband. Inför ett fullsatt Budokan i Tokyo höjde han guran och rev av ett solo som fick publiken att vråla och deras pudelfrillor att fladdra i vinddraget från Marshallstacksen.

Under andra halvan av 80-talet var Europe ett av världens största rockband. De sålde över 30 miljoner skivor, låg etta på försäljningslistorna i 26 länder och spelade på världens största scener tillsammans med band som Metallica, Def Leppard och Bon Jovi.

Kee blev ny gitarrist i Europe 1986 då de just släppt The Final Countdown och var på väg att få sitt stora genombrott. Han klev rakt in i en rock’n'roll-cirkus som han dittills bara kunnat drömma om, full av droger, groupies och jetsetliv. Ändå var Kee ingen nykomling i hårdrockssvängen. Han hade högt anseende som producent och gitarrist och hade spelat i Easy Action och producerat den mycket framgångsrika Swedish Metal Aid-singeln ”Give a Helping Hand”. Då Europe behövde en ny gitarrist var Kee det självklara valet.

Nu berättar Kee för första gången allt om tiden som dekadent superrockstjärna på 80-talet. Han skildrar också framgångens baksida, konflikterna i bandet, den skoningslösa musikbranschen och helvetesresan ner i missbruket som höll på att kosta honom livet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Category: Bokrecensioner  Comments off