Nattens öga – en spännande och aktuell thriller av Cilla och Rolf Börjlind

nattens-oga_e-bokNattens öga – en spännande och aktuell thriller av Cilla och Rolf Börjlind

Jag har precis läst ut den åttonde boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton, som heter “Nattens öga”. Jag måste säga att jag är imponerad av hur Cilla och Rolf Börjlind lyckas hålla intresset uppe för sina karaktärer och deras äventyr, samtidigt som de tar upp viktiga och brännande frågor i vår tid.

Den här gången handlar det om människohandel, flyktingar, korruption och ett försvunnet Fabergéägg som är värt en förmögenhet. Det är en komplex och fängslande historia som utspelar sig i flera länder, från Ukraina till Frankrike. Olivia och Lisa, två poliser som jobbar med att dokumentera övergrepp mot flyktingar, får nys om ett internationellt nätverk som säljer människor till högstbjudande. Tom, som lever ett lugnt liv med Luna i Spanien, blir indragen i ett mordfall som har kopplingar till ett mystiskt dödsfall i Stockholm. Abbas, Toms och Olivias vän, får besök av sin mamma som han inte sett sedan han var barn, och får veta något som förändrar hans liv.

Alla dessa trådar leder till en lyxjakt på franska Rivieran, där en mäktig man har lagt beslag på ett ovärderligt Fabergéägg som heter Nattens öga. Det är ett ägg som har en mörk historia och som alla vill ha. Men vem är beredd att döda för det?

Jag tyckte att “Nattens öga” var en riktigt bra bok som höll mig på helspänn från början till slut. Jag gillar hur författarna skriver med driv och tempo, men också med humor och värme. Jag tycker också att de skildrar sina karaktärer med djup och nyanser, så att man bryr sig om dem och vill veta vad som händer med dem. Jag tycker att Olivia och Tom är ett bra team som kompletterar varandra, även om de inte alltid är överens. Jag tycker också att det är kul att följa de andra karaktärerna som Lisa, Luna och Abbas, som alla har sina egna utmaningar och hemligheter.

Jag rekommenderar “Nattens öga” till alla som gillar spännande och aktuella thrillers med starka karaktärer och oväntade vändningar. Det är en bok som får en att tänka på vad som händer i vår värld idag, men också på vad som är viktigt i livet. Det är en bok som man inte vill lägga ifrån sig.