”Inga utvägar” av Zana Kaya

  • Inläggskategori:Boktips

inga-utvagarOm du gillar realistiska romaner som skildrar den kriminella undre världen i dagens Sverige, så är Inga utvägar en bok för dig. Det är debutromanen av Zana Kaya, som har ett intresse för att berätta om livet som nätverkskriminell och ung förortsbo. Boken handlar om Adam Meijer, som tar över ledarrollen i ett gäng i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge efter att hans vän Fikret blir brutalt mördad. Adam måste hämnas Fikrets död och försvara gängets position i den kriminella världen, samtidigt som han försöker hålla ihop sitt eget liv och sin relation till Daniella. Men allt blir mer komplicerat när polisen inleder en specialoperation för att komma åt gängledarna och när rivaliserande gäng vill ta över marknaden.

Inga utvägar är en roman om unga män som växer upp i ett utsatt område där det brinner som mest. Om deras ambitioner, drömmar, konflikter och val. Om lojalitet, svek, våld och hämnd. Om ett samhälle som sviker dem och ett system som inte fungerar. Zana Kaya är född 1997 och uppvuxen i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge. Tidigt engagerade han sig i förortsdebatten, inom frågor om inkludering och levnadsstandard. I debuten Inga utvägar skildrar han sin egen verklighet med autenticitet och engagemang.

Inga utvägar är en bladvändare som utspelar sig i Borlänge och dess förorter. Den är fylld av spänning, action, humor och känsla. Den utforskar teman som identitet, klass, rättvisa och moral. Den är skriven med ett levande språk och starka karaktärer som får läsaren att engagera sig i berättelsen. Den passar för dig som gillar böcker av författare som Jens Lapidus, Arne Dahl eller Roslund & Hellström.

Om du vill läsa mer om boken eller beställa den kan du klicka på länken nedan: