”Löftet” Författare: Renzo Aneröd

  • Inläggskategori:Boktips

loftet2Om du gillar råa romaner som skildrar den kriminella undre världen, så är Löftet en bok för dig. Det är den första romanen av Renzo Aneröd, som har ett intresse för att berätta om de som lever i marginalen av samhället. Boken handlar om två bröder som växer upp i ett arbetarhem i Örgryte, där idealen kretsar kring motorcyklar, hembränningsapparater och Olof Palme. Den äldre brodern blir grovarbetare som sin far, medan den yngre brodern hamnar i kriminella kretsar och blir medlem i en mc-klubb.

När den yngre brodern blir anklagad för att ha mördat en polis, måste den äldre brodern välja mellan att hjälpa honom eller förråda honom. Löftet är en roman om kriminella brödraskap, lojalitet, svek och hämnd. Den är en skildring av en brutal verklighet med våld, droger och övergrepp, men också av mänsklig värme, kärlek, solidaritet och stolthet. Renzo Aneröd är författare, krönikör och dokumentärfilmare. Han har själv erfarenhet av att leva i den understa världen och ger en autentisk bild av den.

Löftet är en bladvändare som utspelar sig i Göteborg och dess förorter. Den är fylld av spänning, action, humor och känsla. Den utforskar teman som identitet, klass, rättvisa och moral. Den är skriven med ett levande språk och starka karaktärer som får läsaren att engagera sig i berättelsen. Den passar för dig som gillar böcker av författare som Jens Lapidus, Jan Guillou eller Stieg Larsson.

Om du vill läsa mer om boken eller beställa den kan du klicka på länken nedan: