• Inläggskategori:Boktips

huvudjagarnaOm du gillar nervkittlande romaner som blandar thriller, humor och konst, så är Huvudjägarna en bok för dig. Det är en fristående roman av Jo Nesbø, som är mest känd för sina böcker om polismannen Harry Hole. Boken handlar om Roger Brown, som är Norges bästa och mest underbetalda headhunter. Han har en alldeles för vacker och krävande hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil. När han träffar Clas Greve, som är den perfekta kandidaten till ett toppjobb och som dessutom äger en Rubensmålning i hundramiljonersklassen, ser Roger sin chans att lösa sina ekonomiska problem och göra sin hustru Diana evigt trogen. Men allt går snett när Roger upptäcker att Clas inte är den han utger sig för att vara, utan en farlig motståndare som inte tvekar att gå över lik.

Huvudjägarna är en roman om en jakt på liv och död mellan två män som vill ha allt. Om konststölder, kvinnotycke, biljakter och lönnmord. Om ett spel där inget är vad det verkar och där ingen kan lita på någon. Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Huvudjägarna vann Det norska läsarpriset år 2008 och har även filmatiserats med namnet Headhunter.

Huvudjägarna är en bladvändare som utspelar sig i Oslo och dess omnejd. Den är fylld av spänning, action, humor och överraskningar. Den utforskar teman som girighet, identitet, moral och hämnd. Den är skriven med ett flytande språk och smarta vändningar som får läsaren att hålla andan. Den passar för dig som gillar böcker av författare som Dan Brown, Stieg Larsson eller John Grisham.

Om du vill läsa mer om boken eller beställa den kan du klicka på länken nedan: