Odjuret av Roslund & Hellström

Odjuret av Roslund & Hellström

betyg 3,5

Mitt betyg: Jag ger Odjuret 3,5 böcker av 5 möjliga i betyg.

Odjuret av Roslund & Hellström är en väldigt bra bok som inte bara är spännande utan den väcker även frågan om det är ok att hämnas, det är svårt att veta innan man drabbas och beror nog mycket på omständigheterna om man går från prat om hämnd till att faktiskt hämnas om en närstående drabbas.

Boken Odjuret är i alla fall mycket läsvärd tycker jag.

I dagarna har ju Roslund & Hellströms senaste bok Två soldater släppts och Odjuret är deras första bok i serien. Jag har även deras bok Box 21 liggandes oläst som jag ska ge mig på framöver.

Den 13 september 2010 påbörjade SVT inspelningen av Odjuret. Daniel Alfredson är regissören av tv-filmen som planerades för sändning vintern 2011/2012. Manus har skrivits av Björn Paqualin och Johannes Pinter. Hur det har gått med filmen vet jag inte så jag har mailat SVT för att höra efter så får se om jag får svar.

Edit: Fick ett snabbt svar från Gittan på SVT:s Tittarservice ”Det är fortfarande lite oklart hur det blir med Odjuret, men vi hoppas kunna sända den under hösten 2012.”

Odjuret av Roslund & Hellström Titel: Odjuret
Författare: Roslund & Hellström
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9164201376
ISBN-13: 9789164204004
Serie: Ewert Grens
Format: Pocket, inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 2004
Upplaga: 1
Sidor: 359

 

Köp boken Odjuret på Tradera

Bokfakta:
Odjuret är den första av hittills sex framgångsrika kriminalromaner av Anders Roslund och Börge Hellström. Historien inleds med ett skakande mord på en femårig flicka.

När polisen, ledd av kommissarie Ewert Grens, inte förmår hitta den skyldige, tar den sörjande pappan lagen i egna händer. Och plötsligt har alla roller välts över ända. Nu jagar man inte längre en pedofil utan en förkrossad far som anklagas för överlagt mord. Ute i landet kommer reaktionerna direkt.

Pappan betraktas som en hjälte och fallet inspirerar till att medborgargarden bildas, till att både uthängda sexualbrottslingar och åklagare attackeras. Och snart ställs frågan på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest? Är det någonsin rätt att hämnas?

/Jari