En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund

En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund

Betyg 4 böcker av 5

Mitt betyg: Jag ger ”En nästan vanlig man” 4 böcker av 5 möjliga i betyg.

Boken En nästan vanlig man av Buthler- Öhrlund tyckte jag var bra. Märkligt att man kan fängslas av den galne psykopaten Silfverbielkes härjningar för det här var en bok som jag ville läsa vidare i och inte lägga ifrån mig.

Christopher Silfverbielke är ju ingen man skulle vilja ha som en vän direkt, eller ha som fiende heller för den delen 🙂 Kommissarie Jacob Colt ska väl vara huvudpersonen i boken men Christopher Silfverbielke känns mer som huvudperson.

En spännande och bra bok som är mycket läsvärd.

Boken En nästan vanlig man är bok nr 2 av Buthler- Öhrlund om kommisarien Jacob Colt, den första heter mord.net och blev hyllad så den boken lär hamna i mina nävar också så småningom 🙂

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att det skulle få räcka med bokköpen ett tag så att jag hinner läsa ikapp lite böcker men jag var ju tvungen att köpa boken Grannen av Buthler- Öhrlund också för det är fortsättning på den här boken. Måste ju se hur det går för Silfverbielke och om dom får stopp på honom eller inte 🙂

En nästan vanlig man av Buthler- ÖhrlundTitel: En nästan vanlig man
Författare: Dan Buthler – Dag Öhrlund
Förlag: Ponto Pocket
Serie: Jacob Colt
ISBN10: 9174750003
ISBN13: 9789174750003
Språk: Svenska
Utgiven: 201011
Upplaga: 1
Antal sidor: 570

 


Köp En nästan vanlig man som pocketbok för 44 kr på Adlibris

Bokfakta:
När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog…

Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christophers bäste – och kanske ende – vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.

Författarduon Dan Buthler och Dag Öhrlund väckte stor uppmärksamhet med sin ­förs­ta bok Mord.net som kom ut 2007 och har översatts till flera språk.

/Jari