Tävling! Vinn Pauls kök : en grönare matfilosofi

Tävla och vinn boken Pauls kök : en grönare matfilosofi !

Just nu har du chansen att vinna ett signerat exemplar av Paul Svenssons senaste bok Pauls kök (Värde 199 kr). Det enda du behöver göra är att skriva en motivering till varför just du ska vinna och maila redaktionen@bokia.se.

Bokia drar 10 lyckliga vinnare den 14 maj så maila innan dess. Vinnarna meddelas via mail. Läs mer hos Bokia.

Pauls kök : en grönare matfilosofiTitel: Pauls kök : en grönare matfilosofi
Författare: Paul Svensson
Förlag: Norstedts
ISBN-13: 9789113032146
Format: Kartonnage
Språk: Svenska
Utgivning: 2012-04-03
Upplaga: 1
Sidor: 182


Köp boken Pauls kök : en grönare matfilosofi hos Bokia.

Bofakta:
Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson. Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande – och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.

”Jag gillar enkel och naturlig mat – det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”

Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.

Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvud­rätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad. Välkommen in i Pauls kök!

/Jari

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. kerstin

    väldigt lockande bok! Jag hoppas såklart att vinna den och har mailat. Lockande tankar för mig att fylla på med mera grönt i matlagningen 🙂

    1. Jari

      Lycka till i tävlingen 🙂

      /Jari

Kommentarer är stängda.