Eld – Uppföljaren till succéboken Cirkeln

  • Inläggskategori:Boktips

Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark ElfgrenTitel: Eld
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: Engelsfors-trilogin 2
Bandtyp: Kartonnage
Språk: Svenska
Utgiven: 201204
Antal sidor: 468
ISBN10: 9129677807
ISBN13: 9789129677805

Köp boken på adlibris.com

Nu kan du boka Eld för bara 129 kr – uppföljaren till en av förra årets stora boksuccéer Cirkeln. Följ tonårshäxornas kamp mot ondskan i den lilla bruksorten Engelsfors. Magi för alla åldrar!

Lagom till påskhelgen släpps massor av pulshöjande spänning. Vad sägs till exempel om en ny kriminalroman om Irene Huss, Anna Janssons trettonde Gotlandsdeckare eller Inger Hedströms nya Villette-deckare. Fler tips hittar du här >>

Bokfakta:
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i Engelsforstrilogin.

Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista.

”Jag blev fullständigt fucking knockad.” Jonas Thente, Dagens Nyheter

Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: ”Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser.”

Trilogin är såld till ett tjugotal länder.

/Jari