Bokrea på CDON.COM

Tjena

Jag kunde inte låta bli att fylla på med 3 rea-böcker till, den här gången handlade jag på CDON.COM

Om jag ska få alla böcker lästa så får jag nog kolla mindre på TV och läsa böcker istället när jag inte har annat för mig 🙂

Böckerna jag köpte på CDON.COM är:

Det fjärde offret skrivet av Mari Jungstedt, en kriminalroman för 79 kr.

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning. Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen – en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Med sin nionde kriminalroman befäster Mari Jungstedt sin position i den absoluta deckartoppen. Hennes böcker har sålt i mer än 1,7 miljon exemplar enbart i Sverige och utkommer i tjugo länder. ”One of Scandinavia’s best crime writers.” The Times

Den flerfaldige mördaren av Björn Hellberg, en deckare för 59 kr. Det blir första gången jag läser en bok av Björn Hellberg trots att han har skrivit ett tjugotal böcker, ska bli intressant.

I Den flerfaldige mördaren återvänder Björn Hellberg till den fiktiva Staden och den populäre kommissarien Sten Wall som figurerat i närmare tjugo böcker. Medan den idylliska kustpärlan förbereder sig för sommarens turistinvasion ägnar poliserna kraft åt att bland annat försöka hejda en svepande inbrottsvåg. Snart nog tvingas de dock ta itu med betydligt allvarligare brott. När en riksbekant politiker mördas sätts Sten Wall och hans kolleger på svåra prov. Och våldsamheterna bara fortsätter

Björn Hellbergs nya deckare innehåller en sedvanlig blandning av spänning och humor. Dessutom bjuder den på ett myllrande persongalleri exempelvis en hänsynslös bloggare, kriminella klottrare och en man med en något speciell hobby.

Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.
Björn Hellberg är outstanding bland svenska deckarförfattare. Jonas Bladh, Sundsvalls Tidning

 Rivieraruffel : Mord, Maffia och Miljarder – Författare Bo Wiberg, pris 49 kr.

Hans Wrede skapar tillgångar ur luft. Han säljer andras bostäder och tar hem pengarna. Franska Rivieran är perfekt för hans typ av verksamhet. Men när han träffar en ung kvinnlig journalist under besvärande omständigheter, låter han sitt inte fullt så kallhamrade hjärta bevekas och är plötsligt indragen i en jakt på svindlade miljarder, en jakt som inte alls var vad han hade tänkt sig. Det är ofrånkomligt att han hamnar i konflikt med både korsikansk och rysk maffia. Killar som mer än gärna sätter en kula mellan ögonen på en svensk skojare med attitydproblem.

Wrede och hans sällskap, den farligt sköna Karin Smeds, står inför en omtumlande resa. Innan den är slut har de stiftat bekantskap inte bara med bovar och banditer utan också med den franska säkerhetspolisen, en brittisk agent och en inte helt obetydlig kaja. Detta är en rapp, oväntad och underhållande thriller där förräderi, mord och diaboliska intriger kantar huvudpersonernas väg i ett allt mer stegrande tempo.

Bo Wiberg skriver med fart och humor och väver ett finmaskigt nät som det är synd att trassla sig ur. Från sin segelbåt utanför Frankrikes kust har han haft tillfälle att observera vad som pågår. Är det sanning? Sannolikt inte. ”Detta en skälmroman, full av gott humör. Lite Snobbar som jobbar om ni förstår vad jag menar. För även om boken är full av våldsamheter och action, så blir det liksom aldrig på riktigt. Men det blir väldigt trevligt.” DAST Magazine